Forældre/Barn, 3-4 år08/09/2018
Hold nr: 21
Status: Venteliste
Start Dato: 03/09/2018 Slut Dato: 25/03/2019
Ugedag: Mandag Tidsrum: 17:15-18:00
Trænings sted: Drengesal,Rønnebær Alle Skole
Pris: 875,-
Træner(re): Andrea KJ
Hold beskrivelse:

Kom så alle små friske piger og drenge - ta´ jeres far eller mor i hånden for nu skal der laves gymnastik.

Dette er et gymnastikhold for børn, hvor aktiviterne er målrettet de 3-4 årige, hvor forældrene i større eller mindre omfang deltager i træningen. Forældrenes rolle er at være sit barns hjælper. Forælderen deltager i træningen og hjælper sit eget barn under vejledningen af instruktøren.

 

Vi laver gymnastik både på gulv og redskaber. Der bygges redskabsbaner, hoppes på airtrak, synger sanglege og leger med bolde, ærteposer, falsskærm og meget mere. Vi slutter hver time af med en lille hyggestund.

 

Motorisk udvikling: Med udgangspunkt i gymnastikken træner og styrker vi barnets grundmotoriske udvikling. Vi træner både de mere grovmotoriske ting, såsom at kravle, gå, løbe, hoppe, hinke og klartre og de mere finmotoriske ting, såsom kaste, sparke, drible og studse med eksempelvis en bold. Dette gør vi ved hjælp af forskellige håndredskaber, redskabsbaner og diverse lege.

Sanser: Vi arbejder også med at fremme børnenes kropsbevidsthed. I gennem træningen træner vi ligevægtssansen (rum, retning, kropsstilling, hastighed og fald), muskel/led sansen (musklerne spændt kontra afslappet og leddenes bevægelser) og tildels også barnets syns-, høre- og følesans. Dette gør vi gennem sanglege, forestillingslege og redskabsbaner.

Sociale udvikling: I den daglige træning prøver vi meget at styrke det enkelte barns stærke sider ved hjælp af ros og positive oplevelser. Vi prøver også at lære børnene at være en del af en gruppe/et hold ved at give dem nogle gode oplevelser sammen. Vi starter også på at lære børnene lidt gymnastikdiciplin - stå på række, holde i hånd, vise hensyn og lign. 

 

At lære nyt kræver at man øver sig – mange gange. Derfor vil nogle aktiviteter blive gentaget igen og igen, og forældrene kan måske synes, at det bliver ”kedeligt”, men børnene elsker genkendelsen og fordybelsen, og som forældre skal vi understøtte dem i denne lærings- og fordybelsesproces (hvis der er tale om en 12-årig, vil vi nok ikke have indvendinger imod, at barnet med glæde fordyber sig i matematikken eller de engelske gloser). Derfor er det ok, når et barn i en time f.eks. helst vil bruge en stor del af tiden på at eksperimentere med en bestemt aktivitet; bliver det hver time at samme aktivitet foretrækkes, skal vi dog også udfordre barnet til at give sig i kast med nye bevægelsesmønstre, så det udvikler sig hele vejen rundt.

Det forventes, at forældrene er omklædte i idrætstøj og deltager aktivt i timerne. Børnenes allerbedste rollemodeller er far/mor, og der er ikke noget bedre, end når barnet får far/mor med op på airtracken for at hoppe, løber om kap med far, danse med mor osv. Jo mere forældrene er med, jo mere får børnene ud af timerne. En time med far/mor barn holdet kan ikke erstatte den motion, som forældrene ellers skal have, men derfor kan man nu godt alligevel få sved på panden og f.eks. få trænet sin vestibulærsans, der med årene er blevet lidt forsømt.


Klik her for at tilmelde til holdet.Opdateret af: Kim S. Andreasen